torsdag, augusti 31

Veckans lintott


Agneta Östman-Wenger är moderaten som skickade ett mail till Länstidningen i Södrtälje och beklagade sig över att det var så mycket invandrarbarn i tidningen. Nej, fler blonda barn på bild är hennes melodi: ”Jag älskar att se små lintottar; är det fel i ett land som ursprungligen kryllade av dessa?", skriver Agneta, som till vardags är mellanstadielärare.
Man undrar i sitt stilla sinne om Agneta har några elever med mörkt hår och utländska namn. Hur välkomna känner de sig i klassrummet?

Agneta har dragit tillbaka sina kandidaturer till kommun- och landstingsfullmäktige och riskerar uteslutning ur moderaterna.

Men bilden av en lintott har Agneta Östman-Wenger i alla fall lyckats sprida i långt större tidningar än Länstidningen: bilden av henne själv.

2 kommentarer:

basisten i tokrocken sa...

Hej Redaktörn, som vanligt skriver du bra och klokt. Agneta kan väl jobba för Sverigedemokraterna i stället. En annan sak, om du har läst bloggen "Vinlusen" idag kan du se att ABF upplåtit sina lokaler åt maoister som vill hylla 40-årsjubiléet av kulturrevolutionen. Kulturrevolutionen var en massgalenskap regisserad av de styrande i Kina i allmänhet och Mao i synnerhet. Tusentals människor förföljdes och förnedrades. Varför är inte media intresserade av det? Jag skulle vilja veta hur ABF tänker. Kanske finns det någon som vill fira ett Stalin-jubileum någon gång. Får man hålla till i ABFs lokaler då?

Anonym sa...

hej

jag tänkte just skriva något om en
tummetott. Men sedan slog det mig att det inte var så lämpligt.

Hej igen