fredag, augusti 11

Japp, stamceller igen

Stamcellsdiskussionen fortsätter. I onsdags skrev utbildningsminister Leif Pagrotsky en debattartikel i Göteborgs-Posten, i dag svarar kristdemokraternas Per Landgren, delvis med de nu välbekanta dimridåerna om adulta stamceller. Även i G-P antyder han en tveksamhet inför provrörsbefruktningar, liksom tidigare i SvD.

Om en stund, strax efter fyra, intervjuas professorn och stamcellsforskaren Outi Hovatta i radions Studio ett. Intervjun går att höra på nätet efteråt.

Och häromdagen sade forskaren Håkan Semb till Sydsvenskan att de senaste veckornas debatt handlar mer om politik än vetenskap. Läs här.

2 kommentarer:

deep|ed sa...

En ytterligare inkonsekvens hos anti-stamcellslobbyn är att samma personer inte sällan är mot att homosexuella ska få gifta sig och/eller adoptera barn eftersom de anser att äktenskapet är för man och kvinna, och att sex har som syfte att alstra barn. I logikens namn borde de därmed, om de är emot provrörsbefruktning, anse att endast heterosexuella med funktionsdugliga barnalstringsfunktioner får ingå äktenskap och ha sex. Liksom att kvinnor som kommit över klimakteriet ska förbjudas att ha sex.

De är inte kloka de däringa kristna :)

deep|ed sa...

För övrigt är det väl inte så konstigt att det är politik. Om en månad är det val och alla politiker kissar in sina revir både här och där.