måndag, augusti 7

Blötdjur! Bålnötter! Parasiter! Sabotörer och pestråttor!

Kraftuttrycken lånar jag av kapten Haddock. Saken är den att jag sedan ett par veckor har problem med ”kommentars-spam” här på bloggen. En eller ett par gånger per dag dyker det här meddelandet upp som kommentar till något inlägg:

”Here are some links that I believe will be interested”

Hittills har det handlat om inlägg som är några veckor gamla. Någon som drabbats av samma sak? Någon som har något (enkelt) tips för hur man slipper eländet?

4 kommentarer:

Ulrika Ingemarsdotter sa...

Blogger har en funktion som heter "word verification" (där den som kommenterar måste fylla i en bokstavskombination) och som tar bort de värsta spammen: Gå in på "settings" och klicka där vidare till "comments" där du hittar en fråga om du vill ha funktionen installerad eller inte.

Lycka till!

Redaktörn sa...

Tack för din digitala hjälpande hand.
Jag är en sådan IT-idiot att det är ett mirakel att den här bloggen över huvud taget finns.

Lotten Bergman sa...

Och här har du en som tycker att alla de där word verificationarna förgyller livet. Nu får jag till exempel fylla i osdill vilket ger liv åt tankar om specialodlade potatiskryddor inför spelen i Peking 2008.

Anonym sa...

Ni skall sluta med att blanda in oskyldiga råttor i detta sammanhang.Råttor har lika mycket värde som alla andra varelser på denna jorden,och det är människan som är den största pestspridaren.
Men ni är väl sådana där kristianister som tror att människan är Guds avbild,eftersom ni då tror att Kristus är guden själv.Och därför tycker ni att ni kan behandla råttor hur som helst, bara för att dom inte är människor som liknar kristus.Helsjukt är det!
Men Gud har även skapat råttor,men det har ni tydligen svårt att fatta.

Sluta med att förtrycka råttor!