söndag, augusti 6

Nostalgi, på något sätt


Söker på mitt eget namn på knuff.se för att se om någon kommenterat det jag skrivit om stamcellsforskning de senaste veckorna. Och bjuds på en nostalgitripp, nio år tillbaka i tiden.

På bloggen Zagolandet skriver Mikael Mallat om ett modereportage i Aftonbladets fredagsbilaga Puls från 1997. Jag var chef för Puls på den tiden, men kan inte påstå att jag minns just det reportaget. Ärligt talat var det väl inte så mycket att minnas heller.

Mikael M tycks ha sparat en massa Pulsbilagor, oklart varför. Hursomhelst känns det kul och lite märkligt att läsa hans engagerade inlägg så här nio år efteråt.

1 kommentar:

Magnus sa...

År 2000 slog den engelske författaren Brian Cathcart, inflyttad från Ulster till London, på sitt eget namn i en sökmotor och fick upp en notis om att en man med samm namn, också från Ulster, hade bränts till döds i ett bråk hemmavid. Det visade sig dessutom att det inte var första gången han hade hört om killen... Den stillsamt skärande fortsättningen kan man läsa i "The Lives of Brian" i Granta 85 (på bibblan); bortsett från dubbleringen av namnet inträffar liknande öden såklart även i Sverige.