måndag, april 3

En bojkott skulle pigga upp


JämO Claes Borgström vill att Sverige bojkottar fotbolls-VM i protest mot tyskarnas syn på prostitution. Tyvärr kommer han inte att få sin vilja igenom.
Men lek med tanken. Det vore ju helt ljuvligt om svensk fotboll satte dobbarna i backen och landslaget vägrade spela om inte VM-värdarna Tyskland visade att de gjorde allt för att förhindra prostitution och trafficking. Istället för att göra tvärtom, som nu.

Det skulle vara civilkurage och ge en respekt som räcker långt förbi nästa VM.

3 kommentarer:

Kritan sa...

Helt rätt! Så fotbollsfreak jag är tycker jag att vi ska stanna hemma. Men om det inte blir så tycker jag vi skall vinna hela turneringen och vägra ta emot medaljerna.

Lisa sa...

Hej! Om du inte publicerar mina inlägg ska du inte besvara dem offentligt och aggressivt på min blogg. Jag är mot en bojkott av fotbollen men för en bojkott av bordellerna. Om varje fotbollslag gick ut och förklarade för sina supportrar att bara sillmjölkar går på bordeller skulle jag applådera.
Att man är emot en bojkott innebär inte med automatik att man är för prostitution eller för en legalisering av sexköp. Att anta det är enkelt och under din nivå. Precis som att vräka ur sig: "hur skulle det vara om din dotter var prostituerad".
Trafficking är förbjudet i Tyskland precis som här och jag ser inte hur VM-värdarna uppmuntrar trafficking. Jag har inte ens sett övertygande bevis för att de underlättar för de (tyvärr) legala sexköpen speciellt för att det är VM.

Redaktörn sa...

Call me stupid, men vilka inlägg är det jag inte publicerar?