onsdag, maj 17

Lars Danielsson avgår på fredag klockan 10.30


Nu blåser det kallt runt Lars Danielsson. Fler och fler sossar tycker med all rätt att mediefokuseringen på honom gör det omöjligt att nå ut med andra budskap.
Allt talar för att han ryker, och med rätt tajming kan hans avgång bli ett litet men dock pr-vapen för s, precis som Vassa Eggen-Lidbom var inne på i en kommentar här häromdagen.

Och varför inte nu på fredag? Den borgerliga alliansen har ett jättespektakel på Hotell Rival i Stockholm och klockan 10.30 sitter de fyra partiledarna på scenen och presenterar ”En agenda för ett bättre Sverige”.

Om Lars Danielsson vill göra lite sista nytta för sitt parti i valrörelsen kallar han och Göran Persson till presskonferens och meddelar Danielssons avgång exakt vid den tidpunkten.

Alliansledarna får köra ballongdansen för att bräcka den nyheten.

6 kommentarer:

Anna Larsson sa...

Fast nu när du har skrivit om det så är det väl tveksamt ;)

Jacob sa...

"Fast nu när du har skrivit om det så är det väl tveksamt"

Just det. Det är ju Persson & Danielsson vi pratar om, nu har du stulit deras åska...

Magnus sa...

Tydligen kommer Helen Eduards att försöka släcka ryktet genom en intervju i Ekot om två timmar. Det lär ju inte lyckas, och därmed är åtminstone innehållet i det här spåret outat för alla.

louise sa...

Jag tycker att spekulationerna kring Danielsson börjar bli mer osmakliga än det man antyder att han haft för sig.
Och att Barbro Hedvall i dagens DN står för svalkande nykterhet i frågan.
Personligen skiter jag högaktningsfullt i om han varit otroligen. Vill inte veta heller.
Jag vill bara att regeringsmakten ska te sig mindre korrupt och mer angelägen om att den taffliga hanteringen av tsunamikatastrofen aldrig ska upprepas.
Det har ganska lite med Danielssons eventuella otrohet att göra.

Fredrik sa...

Louise: det handlar inte så mycket om hans ev otrohet som att han uppenbarligen tagit för lätt på sitt jobb.

Som Yrsa Stenius påpekade i ett inlägg där *hon* försökte tona ner de många tuffa synpunkterna kring KU-förhören: det system UD och Rosenbad har bygger på att nyckelpersoner är på plats och att kuggarna griper i varandra. Något brast uppenbarligen kring lars Danielsson, troligen också kring Hans Dahlgren och andra. om det sen är så att Danielsson och hans puma flyger ivrigt med statsplanet och äter guldkrogsmiddagar på det ioffentligas bekostnad så gör det inte saken snyggarë, eller hur?

Louise sa...

Nej, men man bör skilja på begreppen.
Om Danielsson, Eduards och Persson går på krogen i Bryssel och det kostar en slant har jag inga problem med det. Jag förväntar mig inte att de går på vägkrog.
Statsflygplanet har jag, utan att närmare ha satt mig in i Danielssons resvanor, svårare att förstå.
Att han har svårt att göra reda för vad han hade för sig är också illa. Men missnöjet med det har fått moraliserande drag, som jag tycker är osmakliga. Om folk hoppar över skaklarna får de gärna göra det utan min vetskap.