onsdag, maj 24

Ett litet steg för Lars-Eric Petersson, ett stort steg för mänskligheten


Titta. Det går att utkräva ett personligt ansvar från makthavare som missköter sitt jobb. Nu väntar vi bara på att den principen börjar gälla även inom statsmakten.

6 kommentarer:

Monica sa...

Ok... Alla som tror att han kommer att få sitta på anstalt en enda timme, räcker upp en hand...

*sitter på händerna*

Redaktörn sa...

Jag tror inte heller att han åker in. Men domen i sig är unik och en viktig signal om att samhälet sätter en gräns för girigheten.

Monica sa...

Signal och signal... Vad sänder det för signaler om han aldrig behöver sitta inne?

Jo! Att man kan köpa sig frihet med rätt advokater.

Ä. Jag brukar inte uppröra mig särskilt, men nu är han faktiskt fälld i domstol... jag sätter min gamla hatt på att han ALDRIG kommer att få skaka galler. På att han inte ens kommer att komma i närheten av en: anstalt. Det är väl en fin signal..?

/M sa...

När Kenneth Lay kan få bortåt 185 års fängelse för sitt värv i Enron kan man tycka att två år (där han förmodligen inte kommer att sitta av en enda minut) är flamsigt. Okej, Pettersson är en amatör i jämförelse med Lay, men varför inte gå på maximistraffet och belägga honom med reseförbud för såpass grov brottslighet? Istället flyttar han till England i väntan på nästa rättsinstans. Och nästa.

Redaktörn sa...

Jojojo. Det är klart att två år kan tyckas fisigt – om han nu får sitta av dem.
Men det är ÄNDÅ en viktig signal till andra klåfingriga direktörer: det går inte att komma undan med vad som helst.
För LEP har ju inte kommit undan även om han slingrar sig ur ett fängelsestraff. Näringslivet vänder honom ryggen, han är stämplad som fifflare och nu också dömd i domstol. Skammen kommer han inte undan.

Och nu väntar nya rättegångar mot hans gamla Skandiapolare. Gissa om de är nervösa efter domen mot Petersson?
Det här var inget de pratade om på Handels, på den gamla goda tiden.

Anonym sa...

De som följde rättegångarna från start och var med även vid HD ser att media medvetet tog bort en massa fakta. Det man inte fikc höra då, kan man läsa om här.

http://www.sourze.se/__10633522.asp

Bengt Braun såg till att via sitt förlag och sina journalister ge en mainstreambild fort. Sedan sprang alla efter den bilden oavsett vad som kommit fram vid rättegångarna.

Det fanns alltså mycket annat! När Anna Trane läste upp den enigt friande domen från HD, visade man bild, inte på Peterson,utan på Ramstedt i fängelser. På min fråga: Hur kunde ni visa en helt annan man, svarade hon: " Jag tyckte det föll sig naturligt" Ja så kan det gå utan verklig research och med spagettiben framför de mäktige, de som har makten över orden..