söndag, juli 9

Söndagkväll i villaförorten

Egentligen är det för varmt för att tänka på politik. Inte konstigt att Almedalsveckan känns som ett evenemang för de närmast sörjande. Jag har svårt att tro att mediernas bevakning motsvarar väljarnas intresse. Men vad fan, det händer ju inget annat i juli och något ska man fylla sändningar och spalter med.

Nåväl, Svenska Dagbladets Göran Eriksson summerar veckan och konstaterar att ingen politiker gjorde bort sig, ingen fasad sprack. Vilket är långt viktigare under detta spektakel än politisk substans.

SvD skriver också om fi:s och junilistans bekymmer med att få ut sitt budskap (som jag var inne på i går). Nils Lundgren menar att den tunga fokuseringen på de två blocken gör det svårt för småpartierna att nå igenom bruset. Och där har han nog en poäng, även om jag vidhåller att fi:s och junilistan har andra och större problem.

Annars? Jo tack, det är skapligt men trist att min operation medfört att jag bara kan sitta i rullstolen ett par timmar i stöten, åtminstone de närmaste månaderna.
Jag ska inte trötta er med detaljer, men efter snart sex år som ryggmärgsskadad kan jag konstatera att ett av mina minsta problem är att jag är förlamad från axlarna och ner. Det är all skit runt omkring som knäcker än emellanåt.

Lyssnade på sommarprataren Maria Möller i dag. Briljant och rolig när hon imiterade bland andra Carola och Regina Lund, men oväntat tunn för övrigt. Att 2006 kåsera kring att folk pratar högt i sina mobiltelefoner känns rätt fantasilöst.

Vinlusen är på väg hit för att äta middag och se på fotboll. Han har lovat att ta med sig en röd och en vit och vi har köpt lax som ska grillas på den billiga Weberkopian på trädäcket. Förresten, när blir en altan ett däck? Vid en viss storlek? Eller är det en pretentionsmarkör: Vi har minsann ingen vanlig altan, det här är ett trädäck, typ.

Har grävt fram Elvis Costellos ”Blood & Chocolate” ur gömmorna. Jag hade glömt hur fruktansvärt bra den är, kan vara på väg in i en tung Costelloperiod.

Ja, det finns mycket att tänka på. Som är intressantare än Almedalen.
Skål på er.

2 kommentarer:

Vigg sa...

Hoppas laxen smakade... lite nyfiken på att höra vad för pavor Vinlusen släpat med denna gång....

Vigg sa...

PS! när däcket i princip är större än boytan.... ;)

eller så var det något om proportioner i förhållande till den del av huset som altanen/däcket befinner sig...