tisdag, juli 4

kd:s rätta ansikte?

Fick vi en skymt av kristdemokraternas rätta ansikte i går?
Göran Hägglund presenterade någon sorts program mot moraliskt förfall och inte oväntat fick pellejönsförslagt om 18-årsgräns för medverkande i dokusåpor stort genomslag i media.
Sjukt nog kommer Hägglund med förslaget i samma andetag som han talar om att detaljstyrningen av folks liv måste minska:

”Vi går emot en utveckling där vi som politiker dag efter dag lägger ytterligare domäner under oss. Mer och mer ska regleras och läggas till rätta. Därmed avlövas människors beslutanderätt över sin dagliga tillvaro och ansvar tas ifrån dem, sa han och betonade att detta inte är en politik som han stödjer.”
(Citat ur DN)

Man kan säga mycket om Big Brother, Paradise Hotel och en del annan hjärndöd TV-underhållning. Men eftersom det skrämmande nog är myndiga människor som deltar i programmen är ju en 18-årsgräns bara trams. Och, bäste Göran Hägglund: definiera dokusåpa. Ska SVT:s utmärkta Wild Kids stoppas? Eller ska kristdemokratiska nämndemän avgöra i vilka program gränsen ska gälla?
Gud bevare oss från en sådan utveckling.

Nog raljerat. Kalla mig paranoid, men ligger det inte en instängd doft av amerikansk kristen moralhöger över utspelet? Staten ska inte lägga sig i familjefrågor – så länge bögar inte skaffar barn och det inte visas hångel på TV:n i vardagsrummet.

Fast det är klart, Carolina Gynning gillar kd:s förslag.

Inga kommentarer: