söndag, november 13

Tjena, har ni kravaller?


Å ena sidan gillar jag journalistik och för den delen underhållning (ibland är saker både och) som handlar om något. Det får gärna vara oviktigt nörderi, bara någon form av kunskap finns i botten. Å andra sidan har jag inget emot ren tuggummiunderhållning heller. Det är när man försöker göra allt på en gång det kan gå snett.
Som alldeles nyss i P5 Radio Stockholm. Programmet Charlotte i P5 består ju mest av musik, men mellan låtarna avhandlas ett tema, eller som det står på programmets hemsida ”Hon (programledaren Charlotte, min anm) vänder och vrider på ett ämne på sitt egna personliga sätt”.
I dag var temat Tvättstugan. Programledaren ringde upp en frilansjournalist i Paris för att prata franska tvättstugevanor – och inledde fnittrande med en liten utläggning om att ”ni bråkar ju så i Frankrike, hihi”. Hon återkom då och då med raljanta kommentarer med anspelningar på de franska förortskravallerna. Som ju inte är några tvättstugebråk direkt. Människor har dött.
Missförstå mig inte. Jag tycker att man får skämta om allt. Och det kan vara helt okej med motormunnade radio-dj:s som bluddrar på om väder, vind och dokusåpor.
Problemet är när programledare utan större ambitioner än att låta käften gå ger sig ut på djupt vatten.
Vem vet? Nästa vecka kanske temat är Vinterjackor och vad passar då bättre än att ringa upp Pakistan och snacka lite om hur jordbävningsoffren håller värmen? Tjoflöjt.

2 kommentarer:

Vinlusen sa...

Klokt. Min morbror påstår att dåvarande programledaren för "Ring så spelar vi" för sex år sedan skämtade med en lyssnare från Malexander och sade något i stil med att "där nere är det ju tuffa tag". Det var typ bara några veckor efter att en polis och tillika make och pappa hade skjutits ihjäl när rånarna tog till flykten. Så det är inte första gången det händer.

Lisa sa...

Lovely! Ny favvoblogg som kompmetterar Vassa Eggen.