lördag, november 12

Kungen och jag


Cash is king. Så är det bara. Min fascination och beundran för The Man In Black blir bara större. Sedan några veckor snöar jag in på det praktverk till cd-box som fått titeln The Legend 1955-02. Om jag köpt den svindyra varianten med stor fotobok, bonus-dvd och smaklös litografi som bara finns i 20 000 numrerade ex? Har påven en lustig mössa? Klart jag har. Hittade en liten film som visar hur hela härligheten ser ut. Kolla här.

Inom kort har Walk The Line, filmen om Johnny Cash och framför allt om hans liv med June Carter, USA-premiär. Jag vet inte riktigt när den går upp i Sverige, men det blir väl efter nyår (om den alls gör det). Man är ju alltid lite orolig för sådant där, jag menar, hur mycket Johnny Cash känns Joaquin Phoenix? Men man vet aldrig, det har ju gjorts några riktigt bra filmer om countrystjärnor, som Sweet Dreams om Patsy Cline och Cole Miner's Daughter om Loretta Lynn. I familjen Cash har redan bråk uppstått runt filmen. Dottern Kathy är förbannad för att hennes mor Vivian (Johnnys första fru) framställs som ett hispigt psykfall. Läs mer här.

Hursa? Ville någon se Hela listan över låtarna i cd-boxen? Här har ni den.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, va bra du skriver. Ska lägga till dig på min rss-feed och försöka kolla upp Johnny Cash. Gillade också filmen om Loretta Lynn, vad BRA Sissy Spacek sjunger! Impad av alla skådisar som sjunger själva, har du sett Topsy Turvy? Fantastisk film. Älskar när SVT visar såna filmer som jag annars inte skulle ha en aning om.

Redaktörn sa...

Kul att du gillar min blogg. Min lätt mossiga musiksmak går hand i hand med en så gott som hundraprocentig okunnighet vad gäller datorer, webben etc (rena undret att jag bloggar).Har alltså ingen aning om vad en rss-feed är, men det låter fint och bra.
Jag hoppas att du inte nöjt dig med Sissy Spacek utan gått vidare och upptäckt Loretta Lynn själv. Tveklöst en av de största inom countryn.
Topsy Turvy har jag inte sett. Får passa på när tillfälle ges.

Space babe sa...

rss-feed är en läs-tjänst som gör att man kan snabbskanna sina favoritbloggar. Kolla in Sharp Reader, ex v. Är själv renons på web o IT, men har en make. Need I say more?