söndag, november 12

Randi Mossige-Norheim – en av de bästa


En av landets allra bästa radioreportrar heter Randi Mossige-Norheim och jobbar på P1:s Konflikt. I går slog hon till igen, med en briljant berättad liten historia om hur det kom sig att The Ark ställt in sin planerade USA-turné. USA år 2006 är ett land där starka krafter vill att artister ska spela och sjunga – men för övrigt hålla käft. Vilket till exempel Dixie Chicks och Neil Young fått erfara.
Reportaget låg sist i programmet, som du kan hitta här (jag lyckas tyvärr inte länka direkt till ljudfilen, men ni hittar den säkert).

Det är sällan de stora historierna som Randi Mossige-Norheim berättar. Hennes reportage är snarare kalejdoskopskärvor, små vassa delar som skaver i öronen och vill göra en uppmärksam på ett större sammanhang. Randi Mossige-Norheim har fått en egen sida på Konflikts sajt. Gå in där och lyssna på hur radiojournalistik kan låta när den är som bäst.

6 kommentarer:

Pelle sa...

Rätt! Konflikt är ett av de svenska radioprogram jag sällan missar, och Randi Mossige-Norheim är en av de klaraste rösterna i etern. Tack snälla nätet för att man numera kan lyssna på radio när man vill, var man än är i världen.

Lisa sa...

Med ett sådant namn är man helt enkelt tvungen att vara väldigt begåvad. Ska imedekvart lyssna.

Vinlusen sa...

Ja hon är grym. Det har jag vetat länge. Tror att hon gjorde reportaget om Alby-bordellen i våras. Respekt.

Redaktörn sa...

Japp, det var hon.

Magnus sa...

Den högt begåvade Ola Salo framstod inte direkt som den vassaste kniven i lådan vid just det tillfället (det var minst sagt fel plats för den vitsen) men ett stort plus i Randis reportage var att hon fick fram hur olika samma incident kan se ut berättad av t ex klubbvärden, människor i publiken och olika tidningar eller tv-kanaler hundra mil bort. Det här landet behöver många påminnelser om att det inte blir "sant därför atrt det stod så i tidningen".

Lena sa...

Det är Randi Mossige- Norheim som har räddat Adel Abdul Hakim med sina envisa reportage.En ros till denna lysande reporter.

Lena Lindgren