torsdag, mars 9

Lyckliga horor, hjälplösa män

Det pågår en prostitutionsdebatt i bland annat Ring P1. Bakgrunden är förberedelserna i Tyskland inför fotbolls-VM, där man på alla möjliga sätt planerar för att den lagliga prostitutionen ska fungera så bra som möjligt. Man får intrycket att VM-arrangörerna ser på prostitution ungefär som kollektivtrafiken – så och så många väntas komma, hur löser vi lokalbristen och undviker köbildning?
I Tyskland är prostitutionen lagligt och på tysk regeringsnivå är man upprörd över att lilla Sverige har synpunkter. Tyskarna gör informationsmaterial som ska lära torskarna se skillnaden mellan lycklig horor (inga märken efter sprutor och glatt humör) och trafficing-offer (glåmiga öststatstjejer med ondskefulla män som tar hand om betalningen).

Som vanligt när prostitutionen debatteras här hemma dyker det upp folk som yrar om fria val, ett yrke som vilket som helst osv. Och som man skäms jag. Varför accepterar vi män en debatt och ett synsätt där vi framställs som lobotomerade kåtbockar som inte kan hålla gylfen stängd? Oss går det inte att göra något åt, är budskapet, alltså måste man koncentrera sig på att göra de prostituerades verksamhet så rumsren som möjligt.

3 kommentarer:

sangvinikern sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sangvinikern sa...

Tack. Där skrev du något som jag ofta stillsamt undrat över.

Kritan sa...

Bra skrivet! Trevlig helg!