söndag, mars 12

Heart on fire

Hans familjs förmögenhet räknades i hundratals miljoner dollar. Hans styvfar köpte en nattklubb så att grabben skulle ha någonstans att spela med sitt band. Han vågade inte sätta sig i ett flygplan utan att vara påtänd. Han hängde med Keith Richards och lärde Stones lyssna på country. Han var sju år gammal när han såg Elvis live och gick backstage och fick en autograf. Han upptäckte Emmylou Harris – och nej, de var aldrig ett par.

Gram Parsons var bara 26 år när han söp ihjäl sig, men han hann förändra musikhistorien och inte minst folks inställning till countrymusik.
BBC:s Bob Harris (mer och mer min andlige ledare när det gäller musik) har gjort en fantastisk dokumentär om Gram Parsons. Lyssna här och hör bland andra Keith Richards, Emmylou Harris, dottern Polly Parsons, bandmedlemmar och naturligtvis Gram Parsons själv.
Missa inte detta, jag vet inte hur länge BBC låter sina dokumentärer ligga kvar på nätet.


Och när jag ändå är inne på Bob Harris: i veckans Bob Harris Country finns Guy Clark med som gäst och gör bland annat ”Desperados Waiting for a Train” unplugged i studion. Hmm, känner att det börjar bli dags att lista De Stora Amerikanska Låtskrivarna.

Inga kommentarer: