söndag, december 18

Vassa pennor

För några veckor sedan var det någon som läst min blogg och undrade om jag var Kjell Häglund (journalist, redaktionschef på Residence och krönikör lite här och var). Ganska kul. Men inte sant.
Kjell Häglund är dock minst lika läsvärd som yours truly och numera finns mycket av det han skrivit tidigare och dagsfärska saker på sajten Weird Science som han driver tillsammans med sin bror Magnus. Här hittar man inte minst seriöst tv-nörderi på hög nivå. Kul och kunnigt. Bröderna Häglund bloggar också.

Parentes:
Kjell Häglund var en gång ung rockskribent på Aftonbladet. När han rekryterades (från Gotland om jag inte minns fel) gjorde tidningens nöjesredaktion ett stort nummer av att Aftonbladets gamla rockrecensenter Jan-Olov ”Gossen” Andersson och Anders ”Vito” Hvidfeldt hade blivit för gamla för att vara trovärdiga och således abdikerade. De var väl omkring…33 eller nåt.
Häglund slutade på Aftonbladet efter några år och Gossen & Vito fortsatte att skriva rock i åtminstone 15 år.


En annan av landets bästa skribenter är Jan Gradvall. Han har nu lagt ut hela sitt artikelarkiv på egna sajten gradvall.se. Och det är naturligtvis helt lysande. Liksom andra frilansjournalister publicerar sig Jan Gradvall på många olika ställen. Tack vare hans sajt hittade jag nu reportaget om Fagersta och The Hives som publicerats i Aha!, en tidning som profilerar Västmanland som län. Det hade jag inte gjort annars.

Jag hittade Häglunds och Gradvalls sajter via bloggen Vassa eggen. Tack för det.

1 kommentar:

Fisso sa...

Tack för tipset om Vassa eggen