tisdag, december 27

Liten härdsmälta på Sveriges Radio


Så här dagen efter ettårsminnet av tsunamin kan det tyckas futtigt. Men jag kan inte låta bli att undra: vem är plattskallen på Sveriges Radio eller SMHI som petat en av eterns mest karaktäristiska röster?
Jag talar naturligtvis om väderprognosernas svar på Jimmie Dale Gilmore, nasalen från Norrköping: meteorologen Anders Wettergren, som i prognosen i P1 strax före sju i morse tog adjö av lyssnarna eftersom någon troglodyt till chef bestämt att AW inte är ”radiomässig”.

Suck. Jag antar att det är Wettergrens sound som är ”problemet”. Så fel tänkt. I en tid när allt låter alltmer likadant är ju tenorgäll östgötska precis det radion (och vi lyssnare) behöver. Lyssna själv här.

Min egen prognos och förhoppning: mild folkstorm. Heja Anders.

1 kommentar:

Marcus Hansander sa...

Jag lyssnade själv på P1 på väg till jobbet samtidigt som jag pulsade genom snön och hörde väderprognosen. Helt plötsligt mitt i blåsten annonserar Anders W sin "avgång" något som naturligtvis är ett miserabelt beslut av SR. Att alla skall låta likadant utan dialekt och utan karaktär i radio känns som att gå 40 år tillbaka i tiden. Naturligtvis kommer SR att ta tillbaka sitt beslut, något annat vore ytterst pinsamt. Låt detta år få en god nyhet denna sista vecka!