fredag, oktober 13

Bra försök, Fredrik, det höll i 14 minuter


Det ska fan vara teaterdirektör. Eller statsminister.
Hursomhelst var dagens presskonferens i Rosenbad en rätt märklig föreställning. Någon har hittat några band med mail-backuper i regeringskansliets källare. Ingen vet vad de innehåller, men de är märkta ”Tsunamimejl”.

Förvisso intressant och lite spännande: tänk om banden innehåller något den förra regeringen försökt dölja? Något nytt i Danielssonhärvan? Ja, tänk om. Men än vet vi ingenting. Inte Fredrik Reinfeldt heller.

Ändå kallar han till presskonferens med kort varsel som om det fanns något akut viktigt att berätta. Det var nog fler än jag som trodde att en minister eller två skulle kasta in handduken när nyhetssajterna flashade om att presskonferensen var på gång

Bra försök, Fredrik, det höll i 14 minuter. Sedan kom första frågan om Maria Borelius skattesmitarkåk i Falsterbo och Reinfeldts eventuellt fortsatta förtroende för sin handelsminister.
(O)ordningen återställd.

På tal om föreställningar: Enligt planerna ska Cecilia Stegö-Chilò delta i en utfrågning hos Publicistklubben nu på måndag. Det kan bli festligt. Om hon fortfarande är kulturminister då.


Update:
I Svt:s Studio 24 i kväll funderade DN:s Barbro Hedvall över om inte banden som hittats i Rosenbads källare är ett practical joke från den avgående regeringen. Tanken svindlar.
Hedvall hade svårt att hålla sig för garv. Fredrik Reinfeldt skrattar inte.

1 kommentar:

Johannes sa...

Haha... jo man undrar ju. Men det var tur att de tog sig till att fixa presskonferens innan någon kollade igenom innehållet. Men det krävs nog en ny myndighet för att kontrollera mailen ;)