onsdag, mars 19

En lång dag med Billy Butt

Tänka sig att Billy Butt skulle få mig att återuppta bloggandet. I november skrev jag om hans hyllning till Aftonbladets avgående chefredaktör Anders Gerdin och berättade också en liten historia om ett telefonsamtal jag hade med Billy för kanske tio år sedan när jag jobbade på Aftonbladet. Av allt att döma läste Billy Butt mitt tre månader gamla inlägg i morse. Sedan blev det liv i luckan. Häng med:

10.29 kom den här kommentaren till mitt inlägg på bloggen:

Den här historien är INTE SANT. Du har hittat på den från början till slut! Det för att man undrar hur mycket andra nyheter du hittar på?
MvH Billy Butt

10.32 kom ett mail:

Jag bara undrar varför du ljuger på din bloggsida om mig?
Försök inte förneka saken.... Du har blåljugit....
Får se om du har gutsen att svara detta mail

MvH
Billy Butt

10.48, ännu en kommentar på bloggen:

Om du på fullaste allvar tror att jag är så korkad att jag skulle inbilla mig att ett samtal till AB skulle imponera på eller påverka Polisen då är det du som är rätt så korkad. Kanske dags att granska dig och se vad du är för en....?
MvHBilly Butt

Ca 11.00 ringer Billy Butt.

Han undrar vad i helvete jag håller på med. Jag ska passa mig och han ska granska mig och har jag inte rent mjöl i påsen och rena naglar ska han publicera det han hittar. Hotar du mig? frågar jag. ”Jag hotar dig med journalistik”, svarar Billy och lägger på.

Jag åker i väg och slänger returpapper.

11.30, nytt mail:

Martin!

Bara så att du inte går och misstolkar vad jag sade vill jag nu skriftligen upprepa mitt "hot" (såsom du kallade det)
Det är att GRANSKA DIG...din trovärdighet, Vem du är... Hur pass pålitlig du är m.m. Och om jag hittar dålig mjöl i din påse kan du räkna med att jag avslöjar det.
Nu hoppas jag du förstått mig 100% och att du ska ge f-n i att försöka omvandla mina ord till någonting annat.

M;vH
Billy Butt


12.06 svarade jag:

Hej Billy,

jag får väl tacka för uppmärksamheten så länge. Jag skriver ett snutt på bloggen när jag får tid.

hälsningar

Martin Engqvist

12.09, nästa mail från Billy:

Du får skriva vad du vill.... Men bara så att du vet det så har jag juridiska ögon som kollar din bloggsida och jag har skaffat goda kunskaper om din tid på Aftonbladet.

Du trodde du var smart - eller hur? Jösses... Martin - du är inte särskilt smart.

MvH
Billy Butt


14.06, ytterligare ett mail från Billy:

Martin!

Nu har jag kollat upp dig och vill säga följande:

Jag är indier, och enligt min kultur slår man inte på en man som har den typ av handikapp som du har. Jag visste inte om din olycka och handikapp. Fick reda på det just nu. Även om du har gjort bort dig i mina ögon kan jag inte skada dig eftersom du är i underläget.

Därför lägger jag ned saken, av vad jag vill kalla för "humanitära skäl" men inte utan att återigen säga att jag tycker du var ute och cyklade in ditt resonemang om du trodde att jag var så dum som att tro att ett samtal till AB skulle påverka polisen. Om du istället hade skriviot om saken hade du troligen varit en bättre nyhetschef (enligt vad jag hört i dag)

Apopropå samtal till AB... Frågan är vem som har rätt och vem som har fel... Enligt vad jag hört ifrån tidningens medarbetare i dag så uppskattas sådana som jag...och Bert Karlsson mfl.. Eftersom vi ger tidningen nyheter... Samma medarbetare säger att den som inte fattar detta är en dålig tidningsman....

Låt mig som avslutning berätta en liten historia som jag hoppas du ska ta lärdom av...

Året var 1990. Jag hade vunnit Melodifestivalen, upptäckt Lisa Nilsson, sålt 200.000 Lp skivor med Rickfors (Vingar) och gjort ett eget Teve program efter att ha gjort ett program på TV3 med Aschberg.

Det var en söndag kväll... Erik Arnér som då var prog ledare för SVTs "ÅTTA DAGAR" hade just sänt ett inslag i vilket jag gjorde, för SVTs räkning) en personlig intervju med Pakistans dåvarande avsatt premiärminister Benazir Bhutto. Jag var i ropet och mitt namn sålde tidningar - just då...

Den kvällen var jag på Café Opera och en aspackad Aftonbladet medarbetare kom fram till mig och hängde på mig... Hans andedräkt stank. "OM JAG VORE CHEFREDAKTÖR SKULLE VI TA MIG FAN INTE SKRIVA SÅ JÄVLA MYCKET OM DIG BILLY BUTT!" Utbrast han.

Mitt svar:

"Det är just DÄRFÖR, du aldrig kommer att bli någon chefredaktör!"

Hoppas du förstår poängen och jag hoppas du ska tänka efter nästa gång du använder mitt namn på din blogg... Kom bara i håg... Billy Butt har också en penna... Och det han skriver PUBLICERAS.... Faktiskt!

Nu avslutar jag det här. Glad påsk!

Vänliga hälsningar

Billy Butt


…och jag svarar:

Hej igen,

ärligt talat föredrar jag att du är arg på mig och bråkar framför fåniga hänvisningar till mitt handikapp. Att jag sitter i rullstol är i det här sammanhanget lika irrelevant som att jag har kontaktlinser.
Och när det gäller dina och andras åsikter om mig som yrkesman står det naturligtvis var och en fritt att tycka vad den vill. Jag vet vad jag kan och vilkas åsikter om min kompetens som är värda att ta på allvar. Om jag säger så.

Glad påsk

Martin Engqvist


19.24, Billy har gått på kvällsskiftet och skickar ett nytt mail:

Det märks att du är svensk!!!!!

MvH
Billy Butt


21.17, ett mail till:

När jag säger du är "svensk" ,menar jag att du inte begriper vad jag menade i mitt tidigare mail då jag hänvisade till din handikapp... I den värld som jag är uppvuxen i ska man brys sig om folk som genom livets öden blir handikappade... Jag menade ingen som helst förolämpning...... Inte alls...
Men du fattade inte min mening....Jag hade lika gärna kunnat snacka med en
marsman! Nu ger vi oss!

Glad påsk

Billy Butt


Tja, vad säger man? Glad påsk allihop!

4 kommentarer:

Gunilla Kinn sa...

Oj, vilken story! Thanks for sharing, som vi säger over here i Amerikat

Anonym sa...

Det här är humor. Sorglig, ledsam och aningen skrämmande. Men fortfarande humor på hög nivå. Helt otroligt. Tack!

Anonym sa...

Jag är nästan säker på att Billy Butt ljuger. Inte ens Anders Gerdin kan ha haft sånt tålamod att han skulle ha svarat på alla Billys mail. Du fick 10 mail på mindre än 12 timmar. Man skulle kunna hålla sig sysselsatt för resten av livet om man svarade på allihopa. Men du har ju ett jobb att sköta. Trots att du är invalid. Hur är det med Billy? Har ingen velat anställa honom eftersom han ägnar sin tid åt mailbombning?

Tack i alla fall för viktig samhällsinformation. Nu vet jag vilken journalist på Aftonbladet som jag ska kontakta.

Hittills har jag kontaktat en av dina kollegor på Expressen. Hon sitter också i rullstol. Konstigt nog tycks det inte påverka hennes hjärnverksamhet.

saom sa...

Jösses. Jag är mållös.