fredag, december 7

Julstädning på Resumé.se

Resumé, där jag en gång jobbade, gör om sin sajt. En nyhet är att man måste vara registrerad medlem i något som heter Klubb Resumé för att kunna skriva kommentarer till artiklarna på sajten. Det är en nödvändig förändring. Neanderthalarnivån på stora delar av läsarkommentarerna på Resumé.se har länge varit sajtens största, men inte enda, problem och i åtminstone mina ögon allvarligt skadat Resumés varumärke. Nu hoppas chefredaktör Viggo Cavling att det värsta försvinner.
Och det kanske det gör.

Men för att verkligen lyfta nivån i kommentarstrådarna borde redaktionen själv vara aktiv i dem. Jag vill se reportrarna förklara sig när de får kritik för något de skrivit, jag vill se dem ge sig in i diskussion med läsarna. Riktig interaktivitet alltså. Då skulle nivån höjas, inte bara på läsarkommentarerna utan troligen också på själva artiklarna på Resumé.se. Det vore på tiden.

1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Kan bara hålla med om ditt förslag.

Jag postar ibland på Resume och har flera gånger påpekat rena faktafel i artikeln. Aldrig(!) har jag fått någon respons på något av mina inlägg.

Inte ett "Javisst har du rätt, det ska vi fixa till.", inget "Skiter vi i" eller ett "tack för hjälpen".

Ibland är dock artikeln korrigerad, så antagligen läser de...