torsdag, mars 8

Dagens affärstips: starta INTE skivbutik

Hörde på radion häromdagen (minns inte exakt i vilket program och hittar tyvärr ingen länk) att ungefär hälften av landets skivbutiker försvunnit. Nätbutiker som Ginza och CDON har tagit en stor del av marknaden, men naturligtvis är nedladdning – legal och illegal - av musik från nätet det som så småningom kommer att slå ut så gott som all cd-försäljning.
I programmet sade någon expert att om sisådär tio år kommer en normal mp3-spelare att rymma all musik som spelats in sedan 1940. Hur ska skivbolagen hantera det? Om de finns kvar då, vill säga.

2 kommentarer:

Vinlusen sa...

Du får gärna kalla mig naiv. Ett par stenkast från mig ligger två map pop av Stockholms bästa skivbutiker: Pet Sounds och Skivfönstret. De som står bakom kassan älskar musiken. Det sitter tips och recensioner på skivorna i hyllorna. Man blir trevligt bemött. Butiksinnehavarna kanske inte gräver guld men så länge det finns folk som tycker om att läsa omslagstexter med mera tror jag att det kommer att finnas en liten marknad för cd. Det finns ju gubevars folk som fortfarande köper vinyl. Om Mega och liknande själlösa outlets slutar kränga vax så gråter inte jag.

Redaktörn sa...

I Stockholm och andra större städer kommer det säkert att finnas en marknad för skivbutiker med kunnig personal och specialiserat utbud.
Men på mindre orter är det nog kört. I det där radioprogrammet framgick det t ex att Växjö numera helt saknar butiker som enbart säljer skivor.